Начин на приготвяне
Празът и гъбите се почистват и режат на парчета. В съд за варене на пара поставяме първо праза за 10 минути, а след това прибавяме и гъбите. Варят се още 15 минути.
Чушките се изпичат, обелват, изчистват от семките и нарязват на не много големи парчета. От тестото се разточва кръгла кора и се поставя в кръгла форма или тава, така че да покрива и стените.
В разточената кора се разпределят чушките, праза и гъбите. Яйцата се разбиват с млякото и се овкусяват със солта и черния пипер.
Кишът се пече във фурна на 220 градуса за 20 минути, след което температурата се намалява на 160 градуса и се пече още 20 минути.
Коментари
Относно: наименованието на "бретцел " или "претцел" съм дала обяснение, че няма никакво отношение и значение името на хубавата кифла, за това как се нарича в различните страни. Важното е, че е прекрасна и вкусна кифличка.
Това е.
Ще гласувам само с 1, защото все пак има някакъв положен труд