Начин на приготвяне
Смесваме хубаво продуктите за тестото и го замесваме, докато стане гладко. Оставяме за половин час в хладилник, след което изваждаме и разточваме, така че тестото да покрие не само дъното на тавата, но и страните ѝ.
Слагаме в загрята на 180 градуса фурна, като в средата поставям нещо тежко, за да не се надигне при печенето. Когато се изпече, се изважда от фурната и започвам с плънката.
Всички зеленчуци се мият хубаво и се белят. Гъбите и моркова режем на средно големи парчета и слагаме в тиган с мазнина, да се задушат за няколко минути, докато омекнат.
Чушката също режем и я прибавяме към тях. Слагаме и подправките и сиренето и разбъркваме добре.
Слагаме плънката върху изпечения блат като най-отгоре рендосваме кашкавал. Пече се 10-15 минути и е готов за поднасяне.
Коментари