Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Усуканица с магданоз и сирене

Усуканица с магданоз и сирене

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Усуканица с магданоз и сирене
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Ароматна усуканица, която ще комбинираме не само със сирене, но и с пукани чушлета, чесън и пресни домати от градината"

Необходими Продукти

  • мая - 20 г
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр. без един жълтък
  • вода - 300 мл топла
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 700 - 800 г
  • за пълнеж
  • магданоз - 1 връзка
  • сирене - 200 г
  • чубрица
  • риган
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в млякото със захарта и оставете да се активира.

В купа пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете маята, добавете останалите продукти и замесете меко тесто.

Оставете да втаса, докато удвои обема си. Разточете тестото на голяма правоъгълна кора.

Намажете я обилно с олио, поръсете с нарязан магданоз, подправки и настържете сиренето. Навийте внимателно на руло и го срежете на две по дължина. Обърнете с рязаното на горе и ги усучете.

Навийте на охлюв и го сложете в намаслена тава. Оставете да втаса, намажете с разбит с малко прясно мляко жълтък и печете тутманика на 200 градуса около 40 минути.

Усуканицата с магданоз и сирене е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: