Сусамени гевречета

Ro ZiRo Zi
Новак
33
168
85
132
28/09/2016
"Топли сусамени гевречета пригответе, на всяко дете по едно дадете и много усмивки и целувки получете "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 674
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Гевреци

Начин на приготвяне

От изброените продукти замесете меко и гладко тесто, което се оставя да втаса на топло. След това го разделете на 12 топки, всяка от които е с тегло около 100 г.

Разделете всяка топка на 2 част и от тях оформете 2 фитила. Усучете фитилите и притиснете краищата им.

Така оформеното геврече се потапя в разбития белтък и след това в сусам. По желание може да използвате друг вид семена или в сладък сироп – преценката е ваша.

Подредете гевречетата в покрита с домакинска хартия тава. Изчакайте да втасат отново, сложете във фурната, включете я на 170 градуса и печете до хубав загар.

Готовите гевречета се ръсят със студена вода и се покриват с кърпа за кратко, за да останат меки.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
18.11.2019 23:36
много ми харесва, че са поръсени с много много сусам. не просто за украса, за да може реално да му усетиш вкуса.
0
0