Питка за почивните дни

24/09/2018
"Ще почивате, но след като замесите и опечете питата "
Приготвяне50 мин.
Готвене35 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 539
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо маята се разтваря заедно със захарта в част от топлото прясно мляко. След като шупне се добавя в брашното заедно с олиото, останалото прясно мляко, солта, яйцата, като се отделя един жълтък за намазване отгоре на питката.

Замесва се средно меко тесто и се оставя да удвои обема си покрито с фолио. Разделя се на три топки. Всяка се разточва на кръгла кора и се намазва с масло. Нареждат се корите една върху друга, като последната не се намазва.

С нож се нарязва на 16 триъгълника. После получените триъгълници два по два се слепват, като се поставят един върху друг и се завиват на една страна. Оставя се питката да си почине 20 минути.

Намазва се питката с разбит жълтък с една лъжица олио, поръсват се семена.

Печем питката в умерена фурна 170 градуса до готовност. Изважда се и намазваме с малко масло за мека коричка, после се начупва и поднася на трапезата.

Дървената точилка от едно време - 68 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дървената точилка от едно време - 68 см
3.50 лв.
Виж ››

Удобна за работа класическа дървена точилка, с чиято помощ ще точите вкусни баници и ще приготвяте сочни пици с тънка коричка

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар