Начин на приготвяне
Пресявам брашното, след което активирам маята със малко топло мляко, 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Разбивам яйцата със захарта до побеляване. Започвам месене, като добавям половината масло в тестото а другата половина вмъквам при доомесването.
Оставям да втаса, след което деля тестото на 4 еднакво големи части и една по-малка колкото орех за центъра. Разточвам на 4 обли кори големи колкото тавата. Мажа ги с олио, без последната, и поръсвам по малко захар и кокосови стърготини.
В центъра може да се постави малка чаша, за да започнете рязането от нея, така режете на 8 части без центъра, на който е чашката. Всяко парче усуквате на една посока, както и всяко следващо. Широката част режете и леко свивате краищата.
От малкото топче оформяте роза с изрязани обли корички и събрани на едно място. Питката втасва, маже се с разбито яйце и се поръсва обилно със захар и кокос, но малко, защото от печенето изгаря. Парченца кайсии слагате между парчетата и печете в загрята фурна до хубав загар. По желание поръсвате със захарни декорации.