Пилешко с зеленчуци в чугунена тенджера

27/09/2016
"Ароматно пилешко месо, приготвено в чугун, с уникален вкус Опитайте и споделете!"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 046
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се пилешкото филе на хапки и се поръсва със сол и черен пипер. Загрява се олио в чугунена тенджера, като имаш този вид съд, не ти трябва гювеч. Сипва се пилешкото месо и се запържва до побеляване.

Добавяме ситно нарязан лук, чушки, почистени от семената, и морковите, обелени и нарязани на жулиени. Овкусява се със сол, риган, нарязан пресен розмарин и две-три листа босилек. Разбърква се и след две-три минути добавяме червения пипер и отново се бърка с дървена лъжица, наливаме вода да покрие продуктите.

Затваря се с капака и се оставя да се готви на тих огън до готовност, докато остане само на мазнина.

Поднасяме гозбата топла.

С домашен хляб е уникално вкусно! Добър апетит!

Комплект 2в1 кухненска ножица с дъска за рязане-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект 2в1 кухненска ножица с дъска за рязане
11.99 лв.
9.23 лв.
Виж ››

Дребните удобства са тези, които превръщат ежедневното готвене в истинско удоволствие, затова не пропускайте да се сдобиете с този практичен комплект кухненска ножица с дъска

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар