Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Яхнии»Дроб по селски с лютеница

Дроб по селски с лютеница

Дроб по селски с лютеница
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Свински дроб с уникален вкус на опушен пипер и лютеница!"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 700 г
  • лук - 3 глави
  • лютеница - 1 малко бурканче
  • чубрица
  • бял пипер
  • червен пушен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът първо се оставя в тенджера със студена вода, за да се изкисне. Нарязва се на средно големи късчета. Лукът се нарязва на едри парчета.

В дълбок тиган или тенджера се слагат дробът и лукът с малко водичка да се задушат.

Към тях се прибавя лютеницата, разбърквате периодично, като наблюдавате дроба да остане на мазнина. Поръсвате със бял пипер, чубрица и червен пушен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: