Яхния от белена леща и чубрица

VeselinaVeselinaГотвач263562593
03/10/2016
"Неустоимо предложение за всички онези, които обичат постните ястия "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 041
  • Преглеждания за месеца85
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг3.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука, измиваме го и го нарязваме на много дребно. Моркова го почистваме и нарязваме на дребно. Почистваме си чесъна, измиваме и ги нарязваме на много дребно.

Доматите ги измиваме и настъргваме на ренде. Измиваме пипера и го нарязваме на дребно. Почистваме си лещата и я измиваме. В малко олио си задушаваме лука и моркова.

След като омекне наливаме около 2 1/2 л. гореща вода при лука и моркова. После изсипваме лещата. Оставяме да ври.

След 15 мин. слагаме доматите, пипера и чесъна. Подправяме със сол. Оставяме на тих огън. Към края слагаме и две щипки суха чубрица.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар