Вкусни камби със задушен ориз

04/10/2016
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваГуру1358137513854
"Вкусно и красиво - идеалното ястие "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо564
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • камби - 10 бр. червени
  • чушки - 2 бр. червени
  • ориз - 1 1/2 ч.ч
  • доматен сок - 1 малка бутилка или доматено пюре
  • лук - 1 бр.
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
  • моркови - и домат за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчиствате семената на камбите и оставяте настрана. Нарязвате чушките на ситно с лука.

Измивате ориза и в тенджера слагате да се запържат лука и чушките. Сипвате ориза и бъркате докато стане прозрачен.

Прибавяте доматения сок, чубрица, черен пипер и малко вода. Оставяте да ври захлупен с капак, като от време на време го разбърквате.

Със задушения ориз, който е полусварен, пълните камбите и подреждате в тава, като сипвате малко олио и вода. Пекат се до омекване и запичане на камбите.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар