Рулца със зелен фасул

11/10/2016
"Не само вкусно, а изключително вкусно ястие, което ще накара гостите ви да говорят за него дълго, след като са го опитали "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо965
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • зелен фасул - 500 г
  • пушен бекон - 10 ленти
  • лук - 1 гл.
  • домат - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • олио
  • За сосa
  • бешамел - 500 мл
  • орехи - 2 с.л. смлени
  • кашкавал - 30 г рендосан
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се разрязва на две по дължина и се сварява за петнайсет минути. Изважда се и се изцежда от водата.

В дълбок тиган с малко мазнина се запържва нарязаният на ситно лук. Добавя се обеленият и нарязан на кубчета домат. Прибавя се счуканият чесън и се пържи на слаб огън около десет минути, като периодично се разбърква. Добавя се изцеденият зелен фасул и се посолява на вкус. Сместа се разбърква и се оставя на котлона още пет минути.

В отделна тенджерка се сипва Бешамелът. Когато тръгне да завира, се прибавят орехите, кашкавалът, щипка сол и щипка черен пипер. Бърка се до разтапяне на кашкавала и се маха от огънят. Взима се от зеленият фасул и се подрежда на снопчета.

Върху всяко снопче се слага от доматената салца и по средата с бекона се навива на рулца. Нареждат се в тавичка и се заливат със соса. Пече се в загрята фурна на 200 градуса за десет минути.

Готовото ястие се поръсва с пресен копър!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар