Питка за Димитровден

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
23/12/2019
"Почетете всички именници с тази великолепна питка "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 066
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирате маята в малко топло мляко със захарта и малко брашно.

Пресявате брашното и добавяте разбитите яйца с млякото, шупналата мая и замесвате хубаво гладко тесто. Оставяте да втаса на топло след което разделяте на 4 еднакви части.

Всяка разточвате на обла кора, като първата намазвате с масло и настъргвате кашкавал, слагате втората, отново намазвате с масло и кашкавал и така без четвъртата.

Разрязвате ги на 12 части като средата оставяте цяла.

Всяко парче усуквате 2 пъти и така оформената питка оставяте да втаса, след което я мажете със разбития жълтък с мляко и олио.

Поръсвате със семената и печете Питката за Димитровден в загрята фурна на 170 градуса за около 35 минути.

Класическа мерителна кана с няколко скали
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класическа мерителна кана с няколко скали
1.99 лв.
Виж ››

Заложи на класиката. Вземи тази удобна и практична мерителна кана с мерителни скали за брашно, ориз, захар и течности!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар