Свинска плешка с картофи

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
24/12/2019
"С удоволствие готвим и с още по-голямо удоволствие похапваме свинска плешка, особено приготвена така"
Приготвяне15 мин.
Готвене100 мин.
Общо115 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 868
  • Преглеждания за месеца780
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Почистете лука и картофите, нарежете лука на дребно, а картофите - на по-едри парчета.

Чесъна почистете и нарежете на ситно.

Свинската плешка нарежете на сравнително еднакви по големина парчета.

Сложете месото, картофите, лука и чесъна в тава, поръсете със сол, черен, червен и лют пипер.

Добавете мащерка и риган на вкус, полейте със зехтина, разбъркайте и добавете бирата.

Загрейте фурната на 180 градуса, покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете да се пече за час, махнете фолиото и допечете още 20 мин. до приятен загар по месото и картофите.

Накрая поръсете печеното свинско със свеж магданоз. Свинската плешка с картофи е много вкусна.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар