Запечени кюфтета с картофено пюре и кашкавал

04/11/2016
"Страхотните кулинари са онези, които от нищо могат да сътворят истински кулинарен шедьовър. Съгласни ли сте?"
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 603
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете каймата в купа. Нарежете лука на много ситно и го добавете към каймата. Прибавете яйцето, галетата и овкусете по ваш вкус. Омесете каймата и я оставете да престои 30 минути.

През това време обелете картофите, измийте и ги сварете.Изцедете ги от водата като оставите 100 мл от нея в картофите. Стоплете млякото до завиране.Намачкайте картофите като добавяте от горещото мляко до желаната гъстота.

Прибавете маслото, солта и разбъркайте. Изсипете пюрето в намазнена тавичка. От каймата оформене малки кръгли кюфтенца и ги изпържете. Наредете кюфтенцата върху пюрето, като леко ги притиснете, за да потънат до половината.

Отгоре покрийте с рендосан кашкавал.Запечете в загрята фурна на 200 градуса до запичане на кашкавала.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар