Начин на приготвяне
Приготвяме тестото, като разтваряме маята във водата, прибавяме олиото, сол, захар и с брашно, колкото поеме, и оформяме тесто. Оставяме в хладилник за 30 минути.
През това време приготвяме пълнежа. Нарязваме тиквата на парченца и слагаме в съд с малко количество вода. Оставяме да се варят за 5 минути. После отцеждаме от водата. Почистваме лука и нарязваме на колелца.
Беконът, нарязан на ивички, леко запържваме в тиган. В образувалата се мазнина запържваме лука до розово. Сметаната посоляваме на вкус.
Разстиламе тестото в намазана с мазнина тава. Отгоре мажем със сметаната и нареждаме парченца тиква, лук, бекон и поръсваме с настърган кашкавал.
Поръсваме с черен пипер и риган на вкус. Слагаме пицата да се изпече в нагрята на 180 градуса фурна до готовност.