Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с тиква

Пица с тиква

Пица с тиква1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • за тестото
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 щипка
  • мая - 1 ч.л.
  • брашно
  • за пълнеж
  • тиква - 1 и 1/2 кг почистена от корите
  • лук - 3 бр
  • бекон - 200 г
  • сметана заквасена - 150 г
  • кашкавал - 200 г настърган
  • черен пипер
  • сол
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме тестото, като разтваряме маята във водата, прибавяме олиото, сол, захар и с брашно, колкото поеме, и оформяме тесто. Оставяме в хладилник за 30 минути.

През това време приготвяме пълнежа. Нарязваме тиквата на парченца и слагаме в съд с малко количество вода. Оставяме да се варят за 5 минути. После отцеждаме от водата. Почистваме лука и нарязваме на колелца.

Беконът, нарязан на ивички, леко запържваме в тиган. В образувалата се мазнина запържваме лука до розово. Сметаната посоляваме на вкус.

Разстиламе тестото в намазана с мазнина тава. Отгоре мажем със сметаната и нареждаме парченца тиква, лук, бекон и поръсваме с настърган кашкавал.

Поръсваме с черен пипер и риган на вкус. Слагаме пицата да се изпече в нагрята на 180 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: