Агнешка супа с къри

Илияна ДимоваИлияна ДимоваМастър Шеф125466432877
24/11/2016
"Сгряваща душата агнешка супичка със страхотен цвят и аромат "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо317
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на хапки. Заливаме с вода и кипваме. Изливаме водата, наливаме чиста топла вода (1 и 1/2 л) и слагаме да сварим, като по време на варенето обираме образувалата се пяна.

Когато месото поомекне, прибавяме измити, белени и нарязани моркови и лук. Ръсваме къри на вкус. След 5-10 минути сипваме измития ориз (3 с.л.). Подправяме със сол, черен пипер, и чубрица на вкус.

Варим супата до готовност на всички продукти. Сварената супа застройваме с разтворено брашно (1 ч.л.) в прясно мляко (1/2 ч.ч.).

Изливаме получената застройка в супата и прибавяме краве масло (1 ч.л.) и варим супата още 1-2 минути без капак, като разбъркваме.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар