Начин на приготвяне
В купа се чукват яйцата и се разбиват с телена бъркалка. После се добавя млякото и пак се разбива. Когато млякото и яйцата да добре разбити, към тях започва да се добавя брашното, като непрекъснато се бърка. Сместа трябва да стане гъста като боза. Ако брашното, което съм посочила, ви е малко, добавете още.
Включвате котлона на средна степен и слагате среден на големина тиган. Капвате малко олио. Изчаквате хубаво да загрее и когато е готово, слагате от сместа с помощта на черпак, който също да е среден на размер.
Разстилате навсякъде от сместа с помощта на въртеливи движения на китката и така изпичате всички палачинки. Хубаво е да сложите в палачинковата смес и малко олио.
Докато се пекат палачинките, си пригответе продуктите за плънката.
Кренвиршите се нарязват на шайби, луканката и суджукът - на тънки парчета, кашкавалът и сиренето се настъргват, киселите краставички също, чушките се нарязват на ивици, маслините се разцепват на две половинки.
Щом и палачинките и продуктите са готови, е време да започнем реденето на солената торта. В подходящ поднос сложете първата палачинка и я намажете с майонеза. Поръсете с кашкавал, сложете от краставичките, луканка и ивици чушка. Поставете втората и я намажете с лютеница.
Поръсете от сиренето, добавете суджук, маслини, краставички. Третата палачинка намажете с маргарин. Сложете кашкавал, чушка, маслини, кренвирши.
Моята уникална солена торта е готова.
Така редувайте, докато ви свършат палачинките. Когато тортата е сглобена, я намажете цялата с майонеза. Отстрани я полепете цялата с настъргани кисели краставички, отгоре поръсете с кашкавал.
С белачка обелете морковите и направете розички от обелките. Закрепете ги добре отстрани към тортата. Между всяка сложете половин маслинка. Отгоре подредете кренвирш и ивици чушка.
Направете още една роза от морковена облека и я сложете в средата на тортата. Отстрани подредете маслинки и това е.
Тортата трябва да престои няколко часа в хладилник.
Добър апетит!