Постни зеленчуци в тенджера под налягане

29/11/2016
"Много полезно и почти без никаква мазнина - перфектната постна гозба или апетитна гарнитура за пържолката - това ще оставим на вас да решите "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 255
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, измийте картофите и ги нарежете на едро. Сложете ги в тенджера под налягане. Изчистете, измийте зеленият фасул и го нарежете на едро. Обелете морковите и ги нарежете на дебели колелца. Чушките и лукът нарежете на много ситно.

Всички тези продукти ги сложете при картофите. Добавете олиото, доматеното пюре, половината нарязан магданоз и бульона. Разбъркайте и затворете тенджерата. Сложете я на силен огън и след завиране намалете котлона на най-слабо.

След 15 минути махнете от огъня и изчакайте да се охлади. Отворете тенджерата и добавете чери доматите и останалият магданоз. Оставете да къкри още 5 минути и изключете котлона. Аз сол не съм слагала, защото бульонът беше солен!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар