Картофен пай

Gergana TsvetanovaGergana TsvetanovaГотвач40873402
02/12/2016
"Овчарският пай си намери майстора в лицето на този невероятно вкусен картофен пай "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 925
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и сварете картофите в подсолена вода. Намачкайте ги или ги минете през преса. Смесете с яйцата, олиото и подправките.

Разделете сместа на две части. Пригответе плънката като запържите каймата, гъбите и лука нарязани на филийки. Овкусете с подправките.

Намаслете дъното и стените на тавичката в която ще печете пая.Разстелете едната част от картофената смес, върху нея разпределете плънката.

Отгоре покрийте с останалата картофена смес. Поръсете с галета и настърган кашкавал. Печете ястието на 190 градуса за 20 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар