Свински джолан със зеленчуци в гърне

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф66875921425
03/12/2016
"Глинените гърнета са специално измислени, за да печем в тях крехък свински джолан, в краен случай - със зеленчуци "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 030
  • Преглеждания за месеца163
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Първо си подготвяме зеленчуците. Почистваме и нарязваме праз лука на колелца, кромид лука на полумесеци. Слагаме ги на дъното на съда за печене. Отгоре нарязваме пиперката, патладжана и гъбите.

Джолана обтриваме с малко сол и черен пипер и го слагаме в средата на съда. Около него нареждаме обелените и нарязани картофи. Морковите нарязваме на кръгчета и ги размесваме с картофите.

Отгоре поръсваме ястието с още малко сол, червен пипер, дафинов лист и риган. Наливаме олио и около 200 мл вода. Похлупваме с капак и поставяме в студена фурна и я нагласяваме на 200 градуса.

Печем на висока температура около 30 минути. След това намаляваме на 180 градуса и печем още около час и половина. Малко преди готовност махаме капака за да получи ястието златист загар.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар