Вкусни еклери с парено тесто и домашен яйчен крем

Теодора МещероваТеодора МещероваПомощник Готвач1362315502
04/12/2016
"Домашно приготвени еклери с парено тесто и неустоим крем - най-романтичното ухажване, което някой може да получи "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо44 610
  • Преглеждания за месеца483
  • Преглеждания за седмицата127
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера изсипете водата и олиото и ги оставете да заврят. Когато са готови, добавете брашното и бъркайте няколко минути, докато се получи гъста смес. Сместа се маха от котлона и се оставя да изстине.

След като е вече изстинала, започнете да добавяте едно по едно яйцата, като след чукването на всяко бъркате добре. Ще получите още по-гъсто и лепкаво тесто.

На дъното на тава сложете хартия за печене и с помощта на лъжица започнете да гребете от сместа и подредете еклерите, като е желателно да оставите известно разстояние между тях. Когато и последното еклерче е сложено, сложете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете около 30 минути.

Докато еклерите се пекат си пригответе крема. В тенджера изсипете млякото и оставете да заври. Когато е готово, добавете разбитите със захарта яйца и размитото с малко вода брашно. Бъркайте непрекъснато няколко минути и добавете маслото.

Разбъркайте отново добре. Накрая добавете ванилиите. Извадете еклерите от фурната и ги оставете да изстинат. Когато са готови, разрежете внимателно през средата и поставете от крема. Готовите еклери може да поръсите с пудра захар.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Nikolina Cotova
Nikolina Cotova
02.06.2019 17:59
Уникална рецепта .Може би другият път ще добавя още малко захар в крема .По вкусни еклери не съм правила . Благодаря за рецептата.
0
0
Венелина Иванова
Много точна рецепта, подробно описана! За първи път правя еклери и ми се получиха! Много са вкусни! Благодаря! :)
4
0
Теодора Мещерова
Съжалявам, станало е объркване
0
1