Пица с кромид лук

Ваня БлагоеваВаня БлагоеваГотвач1975522563
11/12/2016
"Италианците пасти да ядат, опитайте тази побългарена пица с лук и лютеница - пръстите ще си оближете "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2 порции
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо956
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото:

В купа сипваме водата, добавяме маята, олиото, захарта и солта. Разбъркваме хубаво с ръка и оставяме за около 5 минути да втаса.

Започваме да добавяме брашно и замесваме средно меко тесто, което покриваме с кърпа и оставяме да почива около 30 минути.

През това време си приготвяме продуктите за плънката.

Нарязваме шунката на кубчета или парчета, нарязваме киселите краставички на парчета. Лукa режем като за салата, а маслините - също на парчета.

Щом е готово тестото, го разточваме и поставяме в намаслена тава. Намазваме го с лютеница, поръсваме го с шунката, киселите краставички, лукa, маслините и отгоре поръсваме пицата с чубрица и настъргания кашкавал.

Върху кашкавала отново поръсваме малко чубрица, но по-желание.

Печем в предварително загрята фурна до готовност.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар