Чеснови зелеви сарми

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
748
3k
1k
2k
6
29/12/2016
"Не жалете чесъна, иначе няма да са толкова вкусни. А на който не му харесват миризмата - гладен да си ходи "
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 103
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелевите листа се измиват добре и се сваряват в подсолена вода. После се изцеждат и се оставят да изстинат.

През това време чесънът и лука се надробяват, към тях се добавят кайма, подправки, сол, доматено пюре и се запържват. Накрая се добавя и оризът.

Долива се малко вода и се оставя да покъкри за няколко минути.

Готовата плънка се слага върху зелевите листа и се увиват сармички.

Зелевите сарми се нареждат в тенджера, добавя се олио, подправки и малко вода и се оставят да заврат до готовност.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак-17%
Приготвяй си тази рецепта с:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
25.00 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Атанасова
Ароматно ястие, особрено от цялата фамилия!
0
0