Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Чеснови зелеви сарми

Чеснови зелеви сарми

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Не жалете чесъна, иначе няма да са толкова вкусни. А на който не му харесват миризмата - гладен да си ходи"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр. голяма
  • кайма - 1 шепа
  • лук - 1 бр.
  • ориз - 300 г
  • чесън - 3 скилидки
  • доматено пюре
  • олио
  • подправки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелевите листа се измиват добре и се сваряват в подсолена вода. После се изцеждат и се оставят да изстинат.

През това време чесънът и лука се надробяват, към тях се добавят кайма, подправки, сол, доматено пюре и се запържват. Накрая се добавя и оризът.

Долива се малко вода и се оставя да покъкри за няколко минути.

Готовата плънка се слага върху зелевите листа и се увиват сармички.

Зелевите сарми се нареждат в тенджера, добавя се олио, подправки и малко вода и се оставят да заврат до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Атанасова
Албена Атанасова
Ароматно ястие, особрено от цялата фамилия!
11.12.2019 17:52