Чеснови зелеви сарми
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Чеснови зелеви сарми

Чеснови зелеви сарми

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k2k6
29/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции10
"Не жалете чесъна, иначе няма да са толкова вкусни. А на който не му харесват миризмата - гладен да си ходи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелевите листа се измиват добре и се сваряват в подсолена вода. После се изцеждат и се оставят да изстинат.

През това време чесънът и лука се надробяват, към тях се добавят кайма, подправки, сол, доматено пюре и се запържват. Накрая се добавя и оризът.

Долива се малко вода и се оставя да покъкри за няколко минути.

Готовата плънка се слага върху зелевите листа и се увиват сармички.

Зелевите сарми се нареждат в тенджера, добавя се олио, подправки и малко вода и се оставят да заврат до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: