Нахут с патладжан

Рая АндоноваРая Андонова
Иноватор
519
2k
929
1k
7
30/12/2016
"Веган изкушение за всички, които обожават зеленчукови имправизации с нахут и дъхави подправки"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 687
  • Преглеждания за месеца182
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се режат на ситно. Морковът се реже на кубчета. Патладжанът се нарязва на кубчета. Поръсва се със сол и се оставя за половин час да се отдели горчивият сок. Изплаква се добре с вода.

В загрято олио се запържват лукът, чесънът и морковът и се добавя черен пипер.

Прибавят се нахутът, доматите и доматеното пюре. Оставя се да заври.

След това котлонът се намаля, покрива се с капак и се оставя да къкри, докато патладжанът омекне.

Накрая по желание се поръсва с магданоз.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар