Пухкави милинки

редакция:
Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305081511
Пухкави милинки1 / 22
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Не събуждайте семейството преди тези пухкави милинки да са излезли от фурната, а после неустоимият им аромат ще свърши всичко това вместо вас."

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 20 г жива
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 150 мл топло
  • вода - 120 мл
  • оцет - 1 ч.л
  • сол - 1 ч.л
  • захар - 1 ч.л
  • сирене - 200 г
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в топла вода оставяме, докато започне да се образува пяна. В дълбока купа сипваме прясното мляко, сол, яйцето, оцет и олиото. Добавяме брашното, маята и постепенно и замесваме меко тесто.

Оставяме да втаса в намаслена тава, докато обемът му се увеличи 3 пъти. Намасляваме си ръцете и оформяме малки топки, които редим в намаслена тава.

Поръсваме милинките със сирене и ги оставяме да втасат отново за 20 минути. През това време запържваме 1 супена лъжица брашно и 2 щипки шарена сол в горещото олио.

Още докато е топло, заливаме втасалите милинки и ги слагаме в загрята на 180-200 градуса фурна. Печем до зачервяване и след това ги намазваме с масло и покриваме с кърпа за 15 минути.

Ако рецептата ти харесва, опитай и нашите сливенски милинки или тези класически милинки със сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
526
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Борисова
Росица Борисова
Станаха страхотни,само че вместо брашно сложих галета и поръсих с шарена сол :)
21.01.2017 19:14
20
1