Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ребърца»Свински ребра с кисело зеле и сланинка на фурна

Свински ребра с кисело зеле и сланинка на фурна

Свински ребра с кисело зеле и сланинка на фурна
Снимка: Гергана Георгиева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Вкусна симфония със свински ребърца, която се изпълнява в чест на зимата и снега"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 800 г
  • сланина - 150 г
  • кисело зеле - 1 голяма зелка
  • домати - 2 - 3 с.л. от консерва
  • червен пипер - 1 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • сок от кисело зеле - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинските ребра и ги нарежете на порции. Нарежете сланината на много дребни парченца.

Нарежете зелето на ситно и поставете половината от него на дъното на дълбока тава.

Отгоре подредете ребрата и поръсете парченцата сланинка. Върху тях разстелете останалата част от зелето, така че да покрие ребърцата.

Поръсете с червен пипер, зеленчуковата подправка и доматите от консерва.

Отгоре залейте със сока от киселото зеле и вода, така че да се покрие зелето.

Сложете тавата в загрята фурна и гответе на 250 градуса около два часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: