Свинско месо с картофи на фурна

Филип ДимитровФилип Димитров
Чирак
24
255
91
131
28/12/2019
"Лесно им е на жените, достатъчно е са приготвят само едната тава свинско с картофи и всеки мъж ще им падне в краката "
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
27 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо368 972
  • Преглеждания за месеца5677
  • Преглеждания за седмицата356
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена27

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 г
  • картофи - 2 кг
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 бр. (чушка)
  • лук - 1 глава
  • доматен сок - 500 мл
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
  • бульон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем месото на средни парченца, добавяме сол и варим около 1 час.

В дълбока тава режем картофите и моркова на едри кубчета и добавяме дребно нарязания лук и червен пипер. Овкусяваме със сол, чубрица, черен пипер и бульончето. След това наливаме и доматения сок и объркваме всичко много добре, докато се смесят всички съставки.

Доливаме вода, за да се покрият продуктите, и нареждаме месото най-отгоре.

Слагаме фолио и печем месото в предварително загрята фурна около 1 час и 15 минути на 200 градуса.

След това махаме фолиото и печем още 15-20 минути до равномерно запичане на месото и получаване на златиста коричка на месото.

С използването на фолио месото става много крехко и вкусно.

Може да използвате тази рецепта, когато готвите и свински ребърца.

Добър апетит! Свинското месо с картофи на фурна е готово.

Алуминиева тава с незалепващо покритие 35 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиева тава с незалепващо покритие 35 см
13.85 лв.
Виж ››

С алуминиевата тава с незалепващо покритие и готвенето, и чистенето са детска игра. Изключително удобна за готвене, с приятен червен цвят и практични размери. Алуминиевата тава може да реши всички проблеми в кухнята.

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Елица Иванова
Здравейте , аз съм изключително доволна от тази рецепта ! Вечерята ми беше вкусна и чудесна !
1
0
Потребител#224648
Така значи аз десетина пъти правих тази рецепта, но не точно според начина който е описан. Най- добре ми се получи последния път. Направих нещата така: не варих месото. Нарязах зеленчуците и сложих подправките както е описано без да добавям доматен сок. Нарязах и добавих месото. Водата не беше толкова колкото е описано, а по- малко. Сложих и вместо една глава лук три глави. Завих с фолио и сложих да се пече за около час и десет. После махнах фолиото и добавих доматения сок като разбърках. И стана отлично. Месото си беше най- отгоре и се запече. Така рецептата става за около час и половина и мисля, че времето е горе долу ок. В подготовката най- много отнемат зеленчуците.
4
3
Ивайло Николов
Здравейте, като професионалист само споделям.
1. Не е нужно да се вари месото - задушава се.
2. Когато имате зеленчуци (лук, картофи и морков) и плод (какъвто е домата). Следва първо да се задушат зеленчуците и чак след това да се добави домата. В противен случай рискувате зарзавата да остане суров, защото киселината действа точно така.. По този начин е възможно да съкратите времето за приготвяне значително.
3. Ако го приготвяте по моя начин няма да е нужно да печете толкова дълго и може да го правите и без фолио.
Добър апетит.
23
1