Свинско месо с картофи на фурна

09/01/2017
Филип Димитров
отФилип ДимитровЧирак242111871
"Лесно им е на жените, достатъчно е са приготвят само едната тава свинско с картофи и всеки мъж ще им падне в краката "
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо145 566
  • Преглеждания за месеца8280
  • Преглеждания за седмицата2721
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 г
  • картофи - 2 кг
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 бр. (чушка)
  • лук - 1 глава
  • доматен сок - 500 мл
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
  • бульон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем месото на средни парченца, добавяме сол и варим около 1 час.

В дълбока тава режем картофите и моркова на едри кубчета и добавяме дребно нарязания лук и червен пипер. Овкусяваме със сол, чубрица, черен пипер и бульончето. След това наливаме и доматения сок и объркваме всичко много добре, докато се смесят всички съставки.

Доливаме вода, за да се покрият продуктите, и нареждаме месото най-отгоре.

Слагаме фолио и печем в предварително загрята фурна около 1 час и 15 минути на 200 градуса.

След това махаме фолиото и печем още 15-20 минути до равномерно запичане на месото и получаване на златиста коричка на месото.

С използването на фолио месото става много крехко и вкусно.

Може да използвате тази рецепта, когато готвите и свински ребърца.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ивайло Николов
Здравейте, като професионалист само споделям.
1. Не е нужно да се вари месото - задушава се.
2. Когато имате зеленчуци (лук, картофи и морков) и плод (какъвто е домата). Следва първо да се задушат зеленчуците и чак след това да се добави домата. В противен случай рискувате зарзавата да остане суров, защото киселината действа точно така.. По този начин е възможно да съкратите времето за приготвяне значително.
3. Ако го приготвяте по моя начин няма да е нужно да печете толкова дълго и може да го правите и без фолио.
Добър апетит.
13
0
icd
icd
03.03.2018 12:20
Е*ем ти и скапаната рецепта. 1-во за к'во да го варим т'ва месо, като ще го печем след това. 2-ро с варенето и приготвянето тая рецепта трбва да е някъде 5-6 часа, а не 115 минути. 3-то след 75 минути картофите са сурови, а водата си седи в тавата като супа, а не като яхния. Направих си регистрация само, за да ви кажа, че тоя сайт е малоумен, к'вато и рецепта да съм направил от тука всичко е пълен провал. И не, проблемът не е в мен, щото когато готвя по готварска книга всичко си се получава.
10
2
Бобче Бобче
Бобче Бобче
03.11.2017 19:37
25 минути приготвяне
60 минути варене
75 минути печене
15-20 минути запичане
Общо необходимо време 115 минути
Аз ли смятам грешно или тука има нещо сбъркано ...?
16
2

Виж всички коментари или напиши такъв