Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свинско месо с картофи на фурна

Свинско месо с картофи на фурна

Свинско месо с картофи на фурна6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Лесно им е на жените, достатъчно е са приготвят само едната тава свинско с картофи и всеки мъж ще им падне в краката"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г по избор
  • картофи - 2 кг
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 бр. (чушка)
  • лук - 1 глава
  • доматен сок - 500 мл
  • сол
  • чубрица
  • черен пипер
  • бульон - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем месото на средни парченца и варим около 1 час.

В дълбока тава режем картофите и моркова на едри кубчета и добавяме дребно нарязания лук и червен пипер. Овкусяваме със сол, чубрица, черен пипер и бульончето.

След това объркваме всичко много добре, докато се смесят всички съставки. Добавяме и сол.

Доливаме вода, за да се покрият продуктите, и нареждаме месото най-отгоре.

Слагаме фолио и печем месото в предварително загрята фурна около 1 час и 15 минути на 200 °C. Доматеният сок се слага към края, когато картофите и месото са поомекнали.

След това махаме фолиото и печем още 15-20 минути до равномерно запичане на месото и получаване на златиста коричка на месото.

С използването на фолио месото става много крехко и вкусно.

Може да използвате тази рецепта, когато готвите и свински ребърца.

Добър апетит!

Свинското месо с картофи на фурна е готово.

Забележка: Ако сложите доматения сок твърде рано, картофите може и да останат твърди, защото киселината на домата пречи да се сготвят.

Ако харесваш свинско с картофи, опитай и другите ни предложения за ребра с картофи или нашата картофена яхния със свинско.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
513
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Dimitar Uzunov
Dimitar Uzunov
Както icd и аз след 75мин на 220 градуса вадя сурови картофи плуващи в конституция наподобяваща по-скоро супа ;D.
Нещо не е наред, но не знам къде сгреших.
03.12.2022 19:47
Венцеслав Вълканов
Венцеслав Вълканов
С пушен червен пипер също се получава добре.
25.09.2021 09:46
5
Елица Иванова
Елица Иванова
Здравейте , аз съм изключително доволна от тази рецепта ! Вечерята ми беше вкусна и чудесна !
13.03.2019 22:38
3
1
Потребител#224648
Потребител#224648
Така значи аз десетина пъти правих тази рецепта, но не точно според начина който е описан. Най- добре ми се получи последния път. Направих нещата така: не варих месото. Нарязах зеленчуците и сложих подправките както е описано без да добавям доматен сок. Нарязах и добавих месото. Водата не беше толкова колкото е описано, а по- малко. Сложих и вместо една глава лук три глави. Завих с фолио и сложих да се пече за около час и десет. После махнах фолиото и добавих доматения сок като разбърках. И стана отлично. Месото си беше най- отгоре и се запече. Така рецептата става за около час и половина и мисля, че времето е горе долу ок. В подготовката най- много отнемат зеленчуците.
08.01.2019 15:52
16
5
Ивайло Николов
Ивайло Николов
Здравейте, като професионалист само споделям.
1. Не е нужно да се вари месото - задушава се.
2. Когато имате зеленчуци (лук, картофи и морков) и плод (какъвто е домата). Следва първо да се задушат зеленчуците и чак след това да се добави домата. В противен случай рискувате зарзавата да остане суров, защото киселината действа точно така.. По този начин е възможно да съкратите времето за приготвяне значително.
3. Ако го приготвяте по моя начин няма да е нужно да печете толкова дълго и може да го правите и без фолио.
Добър апетит.
22.05.2018 17:06
38
2
icd
icd
Е*ем ти и скапаната рецепта. 1-во за к'во да го варим т'ва месо, като ще го печем след това. 2-ро с варенето и приготвянето тая рецепта трбва да е някъде 5-6 часа, а не 115 минути. 3-то след 75 минути картофите са сурови, а водата си седи в тавата като супа, а не като яхния. Направих си регистрация само, за да ви кажа, че тоя сайт е малоумен, к'вато и рецепта да съм направил от тука всичко е пълен провал. И не, проблемът не е в мен, щото когато готвя по готварска книга всичко си се получава.
03.03.2018 12:20
23
6
Бобче Бобче
Бобче Бобче
25 минути приготвяне
60 минути варене
75 минути печене
15-20 минути запичане
Общо необходимо време 115 минути
Аз ли смятам грешно или тука има нещо сбъркано ...?
03.11.2017 19:37
20
5