Начин на приготвяне
На сух тиган се запичат леко ядките. Оставят се цели или се начупват на едри парчета.
Скалидките чесън се намачкват с нож върху дъска и се разбъркват с маслото, черния пипер и сол на вкус.
Филиите хляб се намазват с 2/3 от маслото, нарязват се на кубчета и се изпичат в затоплена фурна, докато се зачервят.
Пилетата се напълват с хляб и ядки и се затварят с клечки за зъби.
Останалото масло се разделя на две - едната част се пъха на няколко места под кожата на пилетата, а с другата се намазват.
Поставят се в намаслена тава, завиват се с метално фолио и се изпичат в загрята на 220 градуса фурна за около час. Десетина минути преди края на печенето, се маха фолиото и се допичат до зачервяване.