Печено пиле с пекан

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Печено пиле с пекан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пиле - 2 по - малки пилета
  • пекан - 300 г (или обикновен орех)
  • хляб - 6 - 7 филии сух
  • масло - 150 г меко
  • чесън - 7 - 8 скилидки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На сух тиган се запичат леко ядките. Оставят се цели или се начупват на едри парчета.

Скалидките чесън се намачкват с нож върху дъска и се разбъркват с маслото, черния пипер и сол на вкус.

Филиите хляб се намазват с 2/3 от маслото, нарязват се на кубчета и се изпичат в затоплена фурна, докато се зачервят.

Пилетата се напълват с хляб и ядки и се затварят с клечки за зъби.

Останалото масло се разделя на две - едната част се пъха на няколко места под кожата на пилетата, а с другата се намазват.

Поставят се в намаслена тава, завиват се с метално фолио и се изпичат в загрята на 220 градуса фурна за около час. Десетина минути преди края на печенето, се маха фолиото и се допичат до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: