Бебешко фрикасе

К.ГеоргиеваК.Георгиева
Чирак
53
254
301
136
12/01/2017
"Лесна рецепта за бебешка каша, която всички настоящи и бъдещи майки трябва да знаят "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо18 782
  • Преглеждания за месеца247
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • сварено месо - около 60 - 70 г
  • бульон - около 400 - 500 мл
  • жълтък - 1 бр.
  • лимонов сок - няколко капки
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • олио - 1 с.л.
  • хималайска сол - 1 щипка
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се размива на каша с малко вода.

В подходяща смес се загрява олиото и се добавя брашнената каша. Като се сгъсти малко, се налива малко бульон.

При следващото сгъстяване на соса се добавя пак малко бульон и така на 2-3 пъти се излива бульонът.

Когато се сгъсти сосът, се добавя разбитият с лимонов сок жълтък. Разбърква се.

Оставя се да къкри няколко минути и се сваля от огъня. Поръсва се с пресен магданоз.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
46.99 лв.
Виж ››

Може да сложите каквото си пожелаете в дълбокия тиган с двойно дъно и то ще се превърне в невероятно вкусно ястие. Дългата удобна дръжка ще помогне и на по-плахите да се впуснат в кулинарно приключение заедно със своя тиган.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар