Войводска бохча

Н.ВелеваН.ВелеваНовак
13/01/2017
"Не хващайте гората, хващайте вилица и нападайте тази уникална войводска бохча "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 892
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото: Разтворете маята в хладката вода. Добавете слта, захарта и яйцето. Постепенно слагайте брашно и замесете меко тесто. Направете кръгли хлебчета, оставете ги да втасат и ги изпечете на 200 градуса в загрята фурна за златисто.

За плънката: Нарежете лука и като се запържи, прибавете пилешкото месо, а след него бекона и киселите краставици, нарязани на кубчета.

Залейте с бялото вино и изчакайте, докато изври алкохолът. Добавете заквасената сметана, мащерката, солта и черния пипер.

Готовите хлебчета издълбайте, напълнете с плънката и запечете за 5 мин. Накрая поръсете с настърган кашкавал и отново запечете за 2-3 мин.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар