Погача за специален повод

НадяНадяНовак21132
17/01/2017
"Каквото и да решите да приготвите за специален повод, без питка няма да минете, а тази е особено подходяща "
Приготвяне90 мин.
Готвене50 мин.
Общо140 мин.
Порции16 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо541
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - около 1 кг
  • прясно мляко - 750 мл топло
  • мая - 1 кубче или 1 пакетче суха
  • яйца - 4 бр. (1 жълтък за намазване)
  • олио - 4 с. л. + още малко
  • сол - 1 с. л.
  • захар - 2 с. л.
  • оцет - 1 с. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. Прави се кладенче. Сипва се млякото, в което предварително е разтворена маята. Слагат се яйцата, олио, сол, захар, оцет.

Омесва се меко тесто, което не трябва да лепне по ръцете. Оставя се на топло да удвои обема си. След това се измесва и се разделя на 3 топки.

Разточва се първата кора, намазва се с олио, отгоре се слага втората разточена кора, намазва се с олио и върху нея се слага третата разточена кора.

Реже се на триъгълници. Навиват се кифлички от широката към тясната страна. Нареждат се в тавичка. Оставя се да втаса за 30-40 мин.

Пече се в умерено загрята фурна за около 50 мин. След като се извади се поръсва с вода и се покрива с кърпа за малко.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар