Пинджур

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1305031511
Пинджур3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10
"Няма да ви кажем какво означава пинджур, но обещаваме, че е много ароматен и вкусен"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 кг
  • чушки - 1 кг червени
  • домати - 1 кг.
  • чесън - 1 глава
  • люти чушки - 1 бр.
  • олио - 100 мл
  • винен оцет - 2 с.л
  • сол - на вкус
  • захар - на вкус
  • черен пипер -
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме да се пекат патладжаните и червените чушки във фурната на 200 градуса за около 40 минути.

А доматите отделно и тях слагаме да се пекат.

Всички зеленчуци обелваме от кожата и махаме семките.

Нарязваме ги на ситно или ги пускаме през месомелачка ние така го правим.

Всичко слагаме в тигана, като прибавим чесън през пресата, оцет, олио, сол, захар и гответе до желаната гъстота.

След като е готово прибавяме черния пипер и слагаме в буркани, като съхраняваме в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: