Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчуци на пара

Зеленчуци на пара

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Зеленчуци на пара2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Зеленчуците на пара са изключително полезни, а когато са залети и с малко масло - и невероятно вкусни!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1/2
  • картофи - 1 брой
  • моркови - 1 брой
  • царевица - 2 с.л.
  • грах - 2 с.л.
  • карфиол - 6 - 7 розички
  • броколи - 6 - 7 розички
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • масло - 1 - 2 с.л. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете половин литър вода в по-широка тенджера. Отгоре сложете уреда за варене на пара.

Ако нямате, използвайте нещо като прикачаща се решетка или по-голям гевгир.

Вътре сипете предварително почистените и нарязани по-ситно зеленчуци.

Сложете капака и оставете да се варят на пара за 20-25 минути.

Поднесете готовите зеленчуци, поръсени с малко сол, черен пипер и зехтин.

Ако искате да станат по-вкусни, още толи разбъркайте зеленчуците на пара с 1-2 с.л. масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
56
42
35
20
10
Дай твоята оценка: