Супа от телешки джолан

20/01/2017
Румяна милчева
отРумяна милчеваЧирак13012371
"Една супа, която сгрява душата и ще се услади на цялото семейство "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 956
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме джолана и го слагаме да се вари в студена вода, като прибавим и малко сол.

Когато е готов го изваждаме и нарязваме на парчета и го връщаме в тенджерата отново.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в малко олио, след като се запържи прибавяме брашното и малко след това и червения пипер.

Взимаме от бульона на месото и сипваме при червения пипер и бъркаме. След това връщаме в супата и добавяме ситно нарязания джоджен и счукания чесън и варим още 20 мин.

Когато е готово махаме от огъня и застройваме с яйцата и лимоновия сок.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

kremena
kremena
22.02.2017 10:34
Много вкусна супичка се получи, вече редовно ще я пригорвям в къщи :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв