Икономична питка

28/01/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
"Когато питката е замесена от сърце, тя ще стане разкошна и със съвсем малко продукти "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 823
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в тавичка, изсипваме сухата мая върху него. Слагаме содата в киселото мляко, разбъркваме добре, докато шупне и го изсипваме върху брашното.

Добавяме и 8 с.л. олиото. Замесваме тесто, като не трябва да е твърдо, а съвсем леко да лепне.

Тестото го разделяме на две равни по грамаж части. Намазваме ги с олио, както и точилката. Разточваме ги по отделно на кори с дебелина около 2 см и дължина около 50-55 см.

Намазваме едната кора с олио и поръсваме със сирене, отгоре покриваме с другата кора. Навиваме ги внимателно на руло и лекичко го разтегляме.

Нарязваме ги на филии в зависимост от това колко бройки искате да са (7 или 9). Нареждаме ги в тавата и леко ги натискаме, за да ги изравним.

Оставя се да втаса на топло, докато се "напълни" тавата. Пече се на 160 градуса за 30-40 мин.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар