Пилешки пържоли с ароматен сос от гъби и броколи

Елица АлександроваЕлица АлександроваПомощник Готвач41119
31/01/2017
"Както гласи поговорката - всяка пържола да си знае соса, а тази е попаднала на точния "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо807
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нареждаме пилешките пържоли в тава. В тенджера оставяме вода да заври, към врящата вода добавяме броколите за 2 минути, само да се бланшират и ги изваждаме.

В една купа изсипваме заквасената сметана, като я размиваме с 100 мл. вода, към нея добавяме нарязаните гъби, броколите, черният пипер и подправката за пиле, разбъркваме добре и заливаме пържолите с готовата смес.

Покриваме с фолио тавата, и поставяме в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 мин. Махаме фолиото и печем още 10 минути, за да се зачерви.

За гарнитурата - обелваме картофите и ги режем на половинки. В друга тава намазняваме и ги подреждаме с дупетата нагоре, поръсваме с подправките и доливаме с вода до половината на картофите.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30-40 мин.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар