Паниран праз лук

ЗорицаЗорицаНовак3129184
06/02/2017
"Елате баба ви да ви научи как се правят разкошни кюфтенца буквално от нищото, че и вкусно "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 012
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме праза от сухите листа, измиваме го и го нарязваме на парчета с дължина около 5-6 сантиметра.

Слагаме парчетата лук в съд с вряща подсолена вода, като внимаваме да не се разварят.

Изваждаме ги внимателно и ги оставяме върху гевгир да се отцедят от водата и да изстинат. Всяко отделно парче праз натискаме с опакото на лъжицата, за да се сплеска.

След това последователно овалваме в брашно, в разбитите яйца, в галета и пак в яйца и пържим в силно нагорещено олио на силен огън. Изпържваме и от двете страни до придобиване на златист цвят.

Готовите панирани лучени пръчици оставяме няколко минути върху кухненска хартия да се отцедят от излишната мазнина.

Поднасяме със сос тартар или туршия по избор.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар