Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко бутче с чеснови картофки

Пилешко бутче с чеснови картофки

Пилешко бутче с чеснови картофки
Снимка: Теодора Тонева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
2
"Човек ще си помисли, че печенето на пиле е фасулска работа, но все има някоя хитринка, която може да научи от майсторите"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • подправка за пиле
  • олио
  • картофи - 3 средни
  • масло
  • сол
  • чесън на прах
  • сух копър
  • кашкавал - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се измиват и се поставят в намазана с олио тава. Намазване бутчетата с разтопено масло и ги овкусявате с подправката за пиле. Аз ги поръсих обилно и след като се изпекоха, придобиха вид на пиле на грил с хрупкава и вкусна кожичка.

След овкусяването на бутчетата покрих тавата с фолио и пекох 1 час с него, след това го махнах, за да се запекат бутчетата.

Картофите се обелват, измиват и нарязват на едри кубчета. След като се сварят и изстинат, настъргвате кашкавала и го прибавяме към картофите, заедно с подправките - копър, сол и чесън на прах.

Разбъркваме ги и ги изсипваме с тиган със сгорещено масло. Бъркат се много рядко, за да не се натрошат картофите.

Препоръчвам картофите да се направят непосредствено преди сервиране, за да са все още горещи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: