Ориз с моркови, копър и печурки

VeselinaVeselinaГотвач263562593
11/02/2017
"Оказва се, че е далеч по-лесно да изпечеш пържола, отколкото да приготвиш наистина вкусно вегетарианско ястие, като това тук. Опитайте го и дайте един лайк за майстора "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо552
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в дълбок тиган маслото да се сгорещи. Почистваме лука и го режем на ситно. Гъбите ги почистваме и ги режем на половина и после по дължина на тънки филийки. Моркова го почистваме. Настъргваме ½ морков на ситното ренде.

В маслото слагаме лука и ориза. Преди това почистваме ориза, ако е нужно, и го измиваме. Използваме бисерен ориз на Крина в случая. Разбъркваме дървена лъжица. Като стане оризът прозрачен добавяме настъргания морков и печурките. Разбъркваме пак с дървена лъжица.

Подправяме със сол и млян черен пипер. Като се задуши добавяме 2 ч.ч гореща вода. Аз си сварих вода в кана паралелно. Разбъркваме. Намаляваме огъня. Нарязваме на ситно пресен копър. Добавяме копър и разбъркваме.

Доливаме още 2 ч.ч. гореща вода. Слагаме капак отгоре. Разбъркваме често. При намален огън оризът ще си поеме водата. Вече готов става пухкав, кремообразен, не сух и вкусен.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар