Начин на приготвяне
Сваряваме млякото и докато е още топло, добавяме захарта, за да се стопи. В по-голям съд слагаме брашното и правим кладенче.
В него слагаме разбитата на кашичка мая, разбитите яйца, киселото мляко със содата и солта. Замесваме меко гладко тесто, което слагаме в намазнен с олио найлонов плик и го оставяме да престои за 1 нощ в хладилник.
На другия ден замесваме отново тестото, като прибавим малко олио. Накрая слагаме настърганата лимонова кора. В тестото добавяме стафиди и орехи и оставяме тестото на топло да втаса, докато удвои размера си.
Оформяме козунака, както искаме (на плитка, на руло, на топчета или друго). Намазваме го отгоре с разбит жълтък с олио и печем в умерена фурна до готовност.