Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Капама»Домашна капама с агнешко месо

Домашна капама с агнешко месо

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Това е най-сочното агнешко, което сме опитвали"

Необходими Продукти

  • агнешки гърди - 1 кг
  • лапад - 500 г
  • зелен лук - 2 връзки
  • картофи - 500 г
  • домати - 1 ч.ч. настъргани
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л. разбито с 1 ч.ч. вода
  • джоджен - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • олио - 1 к.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на порции, посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер.

В тенджера под налягане нареждаме половината месо, а върху него нареждаме нарязаните на кубчета картофи, нарязаните на ситно лапад, джоджен и магданоз.

Отгоре слагаме другата половина от месото и заливаме с доматите, виното и разбитото брашно с водата.

Затваряме тенджерата и варим 10-15 минути на силен огън, след което намаляваме огъня и варим за още 60 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: