Великденско пълнено агне с боб

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър324
05/04/2012
"Всички пълнят агнето с ориз и дреболии, а ние знаем, че най-вкусното агне е пълненото с боб"
Приготвяне35 мин.
Готвене240 мин.
Общо275 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 382
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 цяло агне с дреболиите
  • боб - 1 кг зрял
  • лук - 3 връзки пресен
  • олио - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - 2 връзки
  • масло - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • девесил - 2 - 3 клонки пресен
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предната вечер, а на сутринта го сложете с нова вода да се свари, отцедете го и го посолете. Агнето, добре почистено, натъркайте вътре и вън със сол и малко черен пипер.

Накълцайте лука и го задушете в сгорещеното олио. Добавете червения пипер, сварените и нарязани ситно дреболии, боба, черен пипер, малко сол и накълцания магданоз.

Напълненото агне зашийте и намажете обилно с маслото. Полепете по него стръкчета девесил. Сложете в намазнена тава, долейте малко вода, покрийте с фолио и сложете да се пече в умерено загряна фурна.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар