Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Капама»Агнешка капама със спанак

Агнешка капама със спанак

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Агнешка капама със спанак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Макар и представите ни за капама да са различни, това агнешко ястие е истинска наслата за сетивата и невероятно съчетание на вкусното със здравословното!"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 700 г
  • масло - 80 - 100 г
  • моркови - 1 - 2 броя
  • спанак - 400
  • лук - 2 връзки зелен
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - на око
  • магданоз - накълцан пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарязано на парчета се пържи в част от сгорещеното масло.

Изважда се от маслото, и в последното се слага само бялата част на лука, нарязан на дребно.

Като се позапържи, прибавят се нарязаните моркови и накълцания, предварително почистен спанак.

След задушаването им с доматеното пюре се връща и месото.

Поръсва се със сол и червен пипер.

Залива се с хладка вода и се вари на тих огън, докато остане само на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
44
32
20
10
Дай твоята оценка: