Гъби пачи крак с ориз

Карина ТрендафиловаКарина ТрендафиловаПомощник Готвач1136413891
04/03/2017
"Постна, много ароматна и страшно вкусна пролетна гозба - опитайте и споделете с приятели "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 130
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пачи крак - 500 - 600 г (пресни или замразени)
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 2 средни глави
  • олио
  • червен пипер - 1 - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако боравите с пресни гъби, хубаво ги почистете и измийте, ако са много големи - нарежете на парчета. Бланширайте ги във вряща вода за 5-10 минути, извадете и отцедете.

А ако са замразени, предварително бланширани - изчакайте да се размразят. Нарежете лука на ситно и го запържете за кратко в нагорещено олио, добавете гъбите, разбъркайте. После добавете и червения пипер, пак разбъркайте.

Налейте гореща вода, колкото ще ви е необходима за самото ястие - около 1. 5-2 л. Варете около 1 час. На гъбите пачи крак им трябва много време, за да омекнат.

Тогава добавете предварително измития ориз, когато заври - останалите подправки: солта, черния пипер и чубрицата. Щом оризът се свари, оттеглете от котлона.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар