Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Маслен боб с лук

Маслен боб с лук

Маслен боб с лук
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Не пийте виното така голо, гарнирайте с бобена салата и консумирайте с удоволствие"

Необходими Продукти

  • боб - 1 ч.ч. червен
  • масло - 50 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • червен лук - 1/2 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба във вода за едно денонощие. Отцеждаме, заливаме със студена вода и варим до готовност.

След като е готов, го вадим с решетъчна лъжица и го поставяме в тенджера, в която сме загряли зехтина и маслото. Изпържваме боба заедно със солта, като от време на време разбъркваме.

Половината от боба пасираме.

Порциите украсяваме с червения лук отстрани и най-отгоре могат да се поставят и цели бобчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: