Печен агнешки врат с картофи и зелен лук

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1000
8k
3k
4k
1
07/01/2020
"Агнешкото е класика в жанра. Сервирам се студено с топла гарнитура и хубаво вино "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 398
  • Преглеждания за месеца178
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се измива под студена вода и добре се изцежда. Поръсва се със сол, червен и черен пипер, като се втрива добре. Оставя се за около 20 мин. да поеме подправките.

След това се залива с 50 г водка, разтопено масло, добавят се 1 ч.ч. топла вода, наситнен джоджен, щ. розмарин и се слага във фурната под алуминиево фолио за около 2 часа и 1/2 на 180 градуса.

След това време се отстранява фолиото и се запича за около 30 мин., за да добие златист цвят. Изважда се.

В същата мазнина и добавена още малко вода се добавят картофите, нарязани на големи парчета, и наситнен пресен зелен лук. Поръсва се със сол. Оставя се във фурната на 180 градуса до готовност на картофите.

Източник: Бележките на Мама

Бележка: Печеното агнешко е класика в жанра. Сервирам винаги печения агнешки врат с картофи и зелен лук студен с топла гарнитура.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак
Приготвяй си тази рецепта с:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
marcheva14
marcheva14
11.03.2017 16:26
Сийче, наистина е изкушаващо. До момента винаги го прескачах това вратле и все към бутче и плешка се насочвах, но се оказа, че съм грешила. Страшно вкусно, крехко, ама много крехко и най-важното този път нямаше никакъв неприятен аромат на агнешко, знаеш, онази тежка миризма , поне аз хич не я харесвам. Доволна съм! Ще ти кажа защо го поднасям студено, тук вече е избор, разбира се, агнешкото по принцип се яде студено, за да може да се втвърди онази мазнина, то си е агнешка лой, и да се отделят с нож тези малки капки, а гарнитурата винаги е топла. Така поне се поднася у дома, защото моя дядо е френски възпитаник и според него така трябва да се поднася, а и според него пак, агнешкото по принцип било деликатес. Аз не съм много съгласна, но това е друг въпрос... . Това е. Въпрос на избор е. Хайде, поздрав!
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
11.03.2017 13:24
Пак изкушаваш, Миме :) Страхотна вкусотия, във врата има много крехко месо, също е идеално за супа. Аз лично предпочитам месото да ми е топло, но това е въпрос на вкус, и студено бих го хапнала :))
1
0