Баница бюрек със спанак

Мария СимоваМария СимоваГуру10155697912
21/03/2017
"Баница, която е най-вкусна ранна пролет, когато излязат свежият спанак и пресният лук "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 706
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете, почистеният и много добре измит спанак, посолете го на вкус и намачкайте за кратко с ръце.

Прибавете нарязаните пера лук, натрошеното на едро сирене, разбитите с вилица яйца и 4 с.л. от олиото, разбъркайте добре. В намазана с олио тава, наредете половината листа от корите, като между тях поръсвате с 1 ч.л. олио.

Разстелете равномерно спаначената плънка и наредете по същия начин останалата част от корите. Нарежете баницата на квадратни парчета и поръсете с останалото олио смесено с малко вода.

Поставете тавата в предварително нагрята фурна на 200 градуса първите 10 минути, намалете градусите на 180 и печете до готовност.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар