Пълнени чушки с кайма, ориз и моркови

Пълнени чушки с кайма, ориз и моркови

mariqmariq
Новак
25
132
18
170
22/03/2017
"Знаем сто рецепти за пълнени чушки и всички до една са вкусни, тази също! Опитайте и се уверете и сами"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 504
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме чушките за пълнене и ги изтърбушваме от семките. Нарязваме на кубчета зеления лук, моркова, стария лук и добавяме по желание зелена чушка.

Овкусваме каймата и в дълбока купа я смесваме с малко вода.

В тиган с малко мазнина слагаме зеленчуците да се запържат до златисто, след това слагаме и каймата. След като изври водата слагаме и ориза с 200 мл вода и бъркаме, за да не загори. Ако има нужда слагаме още малко вода докато оризът стане полуготов.

След като сместа за пълнене е готова си пълним чушките и горната част потапяме в брашно, за да може при печене да не ни излиза сместа. Нареждаме в тавичка и поливаме с вода един пръст, печем на 180 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар